TV3 interneta portāls

  • www.tvplay.lv

    TV3 Ziņas un Bez tabu internetā

    Katru dienu iemīļotās pārraides vari skatīties arī interneta tiešraidē! TVPlay mobilajās aplikācijās!

    Lasīt tālāk...

Mūsdienu Latvijas garšas fināls ir klāt! Kurš ir labākais no labākajiem?!

Jau pavisam drīz noslēgsies garšas ekspedīcijas Mūsdienu Latvijas garša trešā sezona, kad noskaidrosies, kurš ir labākais no labākajiem Latvijas pavāriem! Restorāna Elements šefpavāre Svetlana Riškova un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommer ir vienīgie, kas ieguvuši maksimālo novērtējumu jeb 16 karotītes. Viņu lieliskais sniegums sniedz iespēju rādīt savas prasmes lielajā finālā, kas solās būt patiesi saspringts un aizraujošs. Vai viņiem fināla reizē pievienosies vēl kāds pavārs? To varēs uzzināt Mūsdienu Latvijas garšas finālā 8.oktobrī 22:00 kanālā TV3!

Aizvadītā Mūsdienu Latvijas garšas sezona bija patiesi īpaša un neparasta, jo tajā startēja deviņi lieliski Latvijas šefpavāri, kas TV3 skatītājus iepazīstināja ar brīnišķīgiem mūsdienu Latvijas virtuves ēdieniem, kā arī atklāja sevi kā interesantas personības, kuras noteikti bija vērts iepazīt tuvāk. Diemžēl finālā vietas visiem nepietiek un tajā startēs tikai daži no viņiem - tie, kuri attiecīgajā brīdī labāk spēja pārliecināt žūriju ar savu ēdienu, apkalpošanu un šarmu. „Visi pavāri, kuri piedalījās raidījumā, gatavoja brīnišķīgus ēdienus, kurus ieteiktu nobaudīt ikvienam. Tomēr mēs neviens vēl neesam sasnieguši izcilību, uz kuru tiecos arī es. Kāds noteikti no mums visiem kādā posmā būs veiksmīgāks! Bet, vai labāks? Diezin vai,” atzīst viens no finālistiem, restorāna Kaļķu vārti šefpavārs R.Zommers.

Uzdevumus gatavo ārvalstu šefpavāri

Līdzīgi kā iepriekšējās divās sezonās, arī šoreiz Mūsdienu Latvijas garšas finālā šefpavāri tiksies sev neierastā virtuvē, kurā ierobežotā laikā būs jāpagatavo mūsdienīgi latvisks ēdiens no produktiem, kas atradīsies Noslēpumainajā kastē. Pavārus un TV3 skatītājus gaida vēl viens pārbaudījums, kas pagaidām netiek atklāts. Fināla pārbaudījumus palīdzēs sagatavot vairāki ārvalstu šefpavāri, savukārt produktus finālam palīdzēja izvēlēties viens no perspektīvākajiem Krievijas šefpavāriem, Sanktpēterburgas restorāna Pmi Bar šefpavārs Ivans Berezuckis (Ivans Berezuckiys). Pašu galveno fināla uzdevumu Noslēpumaino kasti gatavoja Mūsdienu Latvijas garšas 1.sezonas uzvarētājs, restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmars Ladigs.

Kuplāks žūrijas sastāvs

Viens no Igaunijas labākajiem šefpavāriem, pasaules labāko šefpavāru sacensību Bocuse d’or Europe finālists un restorāna Tchaikovsky šefpavārs Vladislavs Djatsuks (Vladislav Djatšuk) papildinās žūrijas sastāvu īpašajā fināla reizē. Kopā ar viņu garšas lietpratēju pienākumus raidījuma Mūsdienu Latvijas garša finālā pildīs skatītāju iemīļotie žūrijas locekļi Ilze Jurkāne, Mareks Bērziņš un Zigmars Liepiņš. Kā atzīst žūrijas pārstāvis M.Bērziņš: „Fināls noteikti būs aizraujošs, jo Latvijas labāko šefpavāru līmenis ir ļoti augsts. Kā jau tas bija vērojams visas sezonas garumā, šādā līmenī visu izšķir nianses, jo šie pavāri faktiski ir juvelieri, kas vissīkākajai detaļai pievērš lielu vērību.”

Uzvarētājs iegūs ne tikai titulu Garšas meistars un iespēju savā restorānā lietot kvalitātes zīmi Mūsdienu Latvijas garša, bet arī iespēju radīt savu īpašu alus šķirni Aldara atjaunotajā vēsturiskajā alus brūzī, un Vivus.lv dāvāto galveno balvu – iespēju apmeklēt pasaulē labāko šefpavāru sacensību Bocuse d’or! „Superšefu sezona ir apstiprinājums, ka kulinārija Latvijā ir ļoti augstā līmenī un strauji augusi pēdējo gadu laikā. Ir liels prieks līdzdarboties šajā laikā,” saka raidījuma Mūsdienu Latvijas garša producente Elīna Doļģe, piebilstot, „šis nav tikai stāsts par to, kurš ir labāks vai kuram ir garšīgāks ēdiens. Šis ir stāsts par apzināšanos, ka mēs zinām, kas mēs esam un ko ēdam. Un galvenais, ka lepojamies paši ar sevi!”

Īpašajā Mūsdienu Latvijas garša sezonā piedalījās restorāna Bibliotēka N°1 šefpavārs Māris Jansons, Raimonds Zommers no restorāna Kaļķu vārti, Lauris Aleksejevs no 36. līnija, Māris Astičs no Le Dome, Tomass Godiņš no Neiburgs, Heinrihs Erhards no He’s restaurant, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no EcoCatering, kā arī Kārlis Visockis no restorāna Melnie mūki un apburošā Svetlana Riškova no Elements.

Skatieties Mūsdienu Latvijas garšas trešās sezonas finālu 8.oktobrī 22:00 kanālā TV3!
Prieks kopā būt!

 

Raidījumā varēs uzzināt, kāpēc ir svarīgi izprast un zināt, kas ir tas, ko ēd. Ja aizdomājas - triviālais teiciens Tu esi tas, ko ēd ir ar dziļu jēgu..

Prieks kopā būt